• Посилання скопійовано

Затверджено порядок відшкодування витрат власникам за використанні авто військовослужбовцями

Кабмін затвердив Порядок відшкодування витрат та збитків, пов’язаних з використанням військовослужбовцями Нацгвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб

Затверджено порядок відшкодування витрат власникам за використанні авто військовослужбовцями

Кабмін постановою від 19.08.2015 р. №611 затвердив Порядок відшкодування витрат та збитків, пов’язаних з використанням військовослужбовцями Нацгвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб. 

Так, установлено, що витрати та збитки, пов’язані з використанням транспортних засобів, відшкодовуються фізичним або юридичним особам незалежно від форми власності шляхом виплати їм грошової компенсації за рахунок коштів, передбачених у Держбюджеті на утримання Нацгвардії. 

Для відшкодування витрат та збитків, пов’язаних з використанням транспортних засобів, власник ТЗ за зареєстрованим або фактичним місцем проживання чи за місцем використання такого засобу звертається до Головного управління Нацгвардії або до уповноваженого підрозділу та подає такі документи:

1) заяву про відшкодування витрат та збитків за формою згідно з додатком із зазначенням марки, моделі транспортного засобу, року його випуску, реєстраційного номера, а також розміру витрат та збитків, яких зазнав власник транспортного засобу у зв’язку з його використанням;

2) копію акта або картки тимчасового використання транспортних засобів;

3) копії документів, що підтверджують належність транспортного засобу його власнику;

4) копії документів, розрахунки, що підтверджують витрати та збитки, яких зазнав власник транспортного засобу у зв’язку з його використанням.

Для визначення розміру витрат та збитків власник ТЗ за власний рахунок організовує проведення експертної оцінки використаного, пошкодженого або знищеного ТЗ з подальшим відшкодуванням уповноваженим підрозділом повної вартості послуг, пов’язаних з проведенням такої оцінки, за умови пред’явлення власником ТЗ відповідних документів, розрахунків, які підтверджують їх вартість.

Шкода, заподіяна власнику ТЗ незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю військовослужбовців Нацгвардії під час використання ТЗ, а також шкода, заподіяна з вини третіх осіб, відшкодовується в установленому законодавством порядку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»