• Посилання скопійовано

Відсьогодні чиновники не вправі вимагати довідки, витяги і виписки, - Міністр юстиції

1 жовтня спливає термін, виділений представникам райдержадміністрації та Центрам надання адмінпослуг, для підключення до реєстрів. Та більшість цією можливістю не скористалися

Відсьогодні чиновники не вправі вимагати довідки, витяги і виписки, - Міністр юстиції

З 1 жовтня  чиновники не мають права вимагати від заявника довідок, витягів і виписок. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, усю інформацію вони можуть отримати безпосередньо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

"Представники місцевої влади мали достатньо часу, щоб раз і назавжди позбавитися від гори непотрібних папірців та спростити життя мільйонам українців. Та більшість цією можливістю, на жаль, не скористалися", - зазначив він.

Станом на 29 вересня до майнового реєстру підключено трохи більше третини центрів надання адміністративних послуг та лише кожна десята РДА. До бізнес реєстру підключилося ще менше – 84 райдержадміністрації, або 17% від усієї кількості, й жодного ЦНАПу.

Як й попереджав Мін'юстз 1 жовтня Уряд жорстко поставить питання щодо персональної відповідальності місцевих чиновників, які не забезпечили підключення та ліквідацію бюрократії й корупції.

Побачити, хто підключився до реєстрів, можна на інтерактивній карті на сайті Мін’юсту >>>

Новини на тему:

 - Довідки з відкритих Реєстрів обіцяють скасувати. Прямо з 1 жовтня

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»