• Посилання скопійовано

Визнання юрособи відсутньою за її місцезнаходженням: роз'яснює Мін'юст

Якщо державному реєстратору повернуто поштове відправлення, він повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням

Визнання юрособи відсутньою за її місцезнаходженням: роз'яснює Мін'юст

Міністерство юстиції у листі від 12.10.2015 р. № 1029-0-2-15/193 нагадало, що юридична особа зобов’язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Підставами для направлення поштовим відправленням державним реєстратором повідомлення про необхідність підтвердження відомостей про юридичну особу є:

  • ненадходження в установлений строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу;
  • надходження (поштовим відправленням або в електронному вигляді в порядку взаємообміну) держреєстратору від органу доходів і зборів повідомлення про відсутність юрособи за її місцезнаходженням.

Якщо державному реєстратору повернуто поштове відправлення, він повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Слід зазначити, що держреєстратори за порушення законодавства у сфері державної реєстрації несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»