• Посилання скопійовано

Порядок реєстрації договорів перестрахування - у новій редакції

Внесено зміни до Порядку реєстрації договорів перестрахування та надання страховиками інформації про укладені договори перестрахування з страховиками нерезидентами

Порядок реєстрації договорів перестрахування - у новій редакції

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 15.09.2015 р. №2201 оновила Порядок реєстрації договорів перестрахування та надання страховиками (цедентами, перестрахувальниками) інформації про укладені договори перестрахування з страховиками (перестраховиками) нерезидентами.

Так, страховиком (цедентом, перестрахувальником) резидентом (далі - заявник) в Нацкомфінпослуг реєструються договори перестрахування, укладені із страховиками (перестраховиками) нерезидентами, в тому числі за участю страхових та/або перестрахових брокерів.

Інші договори перестрахування підлягають реєстрації у страховика (перестраховика) та страховика (цедента, перестрахувальника).

У разі укладення договору перестрахування, який підлягає реєстрації в Нацкомфінпослуг:

Заявник протягом 10 календарних днів після укладення договору перестрахування із страховиком (перестраховиком) нерезидентом надсилає до Нацкомфінпослуг інформацію згідно з додатком 1 до цього Порядку (далі - Інформація) у паперовому та електронному вигляді (на електронному носії у форматі Microsoft Excel);

Заявник протягом 90 календарних днів з дня укладення договору надсилає до Нацкомфінпослуг разом із супровідним листом (складається в довільній формі) такі документи:

  • копію (копії) договору перестрахування, засвідчену (засвідчені) уповноваженою особою Заявника (копія договору перестрахування на двох і більше сторінках повинна бути прошита та містити наскрізну нумерацію сторінок);
  • копію (копії) договору перестрахування, засвідчену (засвідчені) нотаріально - у разі необхідності перерахування іноземної валюти та/або купівлі іноземної валюти за таким договором відповідно до вимог Положення про застосування іноземної валюти в страховій діяльності, затвердженого постановою НБУ від 11 квітня 2000 року №135;

Інформацію у паперовому та електронному вигляді (на електронному носії у форматі Microsoft Excel). 

У разі необхідності перерахування іноземної валюти та/або купівлі іноземної валюти відповідно до вимог Положення за договором перестрахування, укладеним із страховиком (перестраховиком) нерезидентом, який був зареєстрований в Нацкомфінпослуг, до якого внесені зміни, Заявником разом із супровідним листом (складається в довільній формі, в якому зазначаються дата та номер реєстрації договору перестрахування в Нацкомфінпослуг) надсилається на реєстрацію копія таких змін у двох примірниках, один з яких має бути засвідчений уповноваженою особою Заявника (примірник копії змін до договору перестрахування на двох і більше сторінках має бути прошитий та містити наскрізну нумерацію сторінок), а інший - засвідчений нотаріально.

Протягом 10 робочих днів з дня надходження до Нацкомфінпослуг документів щодо реєстрації договору перестрахування (змін до нього) уповноважені особи Нацкомфінпослуг, визначені наказом Голови Нацкомфінпослуг, реєструють договір перестрахування (зміни до нього) або залишають договір перестрахування без реєстрації, про що Заявник повідомляється у письмовій формі.

У разі реєстрації договору перестрахування (змін до нього) на титульному аркуші кожного примірника копії договору перестрахування або змін до нього проставляється штамп з написом про дату і номер реєстрації, та робиться відмітка в журналі реєстрації договорів перестрахування.

Копія (копії) зареєстрованого договору перестрахування (змін до нього) та повідомлення Нацкомфінпослуг про реєстрацію договору перестрахування (змін до нього) надаються уповноваженій особі Заявника нарочним або надсилаються Заявнику поштовим відправленням з повідомленням про вручення.

У разі необхідності Заявник може звернутися до Нацкомфінпослуг з метою повторного проставлення штампа з написом про дату і номер реєстрації на додатковій (додаткових) копії (копіях) договору перестрахування (змін до нього), що вже зареєстрований у Нацкомфінпослуг.

У разі залишення договору перестрахування без реєстрації Нацкомфінпослуг разом із повідомленням, в якому зазначаються підстави залишення договору перестрахування без реєстрації, повертає копію (копії) договору перестрахування, що подавалися для реєстрації.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»