• Посилання скопійовано

Президент підписав «безвізові» закони

21 листопада Президент України підписав пакет законів, які забезпечують лібералізацію візового режиму для України з боку Європейського Союзу

Президент підписав «безвізові» закони

Як повідомляє прес-служба Президента України, 21 листопада 2015 року Президент підписав:

Під час підписання Глава держави висловив сподівання на те, що 15 грудня Європейська комісія прийме рішення про надання Україні зеленого світла у питанні безвізового режиму. За словами Президента, ці закони є «величезним кроком в напрямку захисту прав людей і боротьби з корупцією». Петро Порошенко наголосив, що безвізовий режим з ЄС – «це ще один ступінь свободи».

Президент назвав безвізовий режим з ЄС важливим елементом партнерства і нашої євроінтеграційної політики, зазначивши, що план щодо імплементації безвізового режиму є дуже напруженим.

Президент нагадав, що одним з перших документів, підписаних ним у якості Глави держави, була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, яка пізніше була синхронно ратифікована Верховною Радою та Європейським парламентом 16 вересня 2014 року. Глава держави зазначив, що ратифікація Угоди про асоціацію країнами ЄС замість 3-4 років пройшла за півтора роки.

Глава держави привітав Україну і українців з мудрим рішенням, яке прийняла Верховна Рада, ухваливши ці закони, та подякував за величезний обсяг робіт Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, Голові Комітету у закордонних справах Ганні Гапко і Голові Комітету європейської інтеграції Ірині Геращенко, а також Заступникові Глави Адміністрації Президента Костянтину Єлісєєву.

Президент висловив сподівання, що решта законів надійде до нього на підпис за кілька днів, і «у нас залишиться лише імплементація».

Голова комітету європейської інтеграції Ірина Геращенко повідомила, що Парламент найближчим часом має розглянути у другом читанні законопроекти по міграційній політиці в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму та законопроекти щодо ідентифікаційної картки. Депутат висловила сподівання на їх успішне голосування.

Голова комітету ВР України з міжнародних питань Ганна Гопко висловила переконання, що відповідні «безвізові» закони будуть успішно імплементовані.

Новина на тему:

 - Безвізовий пакет: прийнято деякі Закони 

 

На підставі: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»