• Посилання скопійовано

Змінено правила складання та контролю фінпланів держпідприємств

Мінекономрозвитку внесло зміни до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб'єкта господарювання державного сектору економіки

Змінено правила складання та контролю фінпланів держпідприємств

Мінекономрозвитку наказом від 03.11.2015 р. №1394 внесло зміни до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб'єкта господарювання державного сектору економіки. 

Згідно зі змінами, фінансовий план повинен забезпечувати збільшення показників рентабельності діяльності підприємства, активів та власного капіталу порівняно з плановими та прогнозними показниками на поточний рік. У разі зменшення зазначених показників, а також обсягу сплати поточних податків, зборів (обов'язкових платежів) до державного бюджету підприємство обов'язково подає обґрунтування причин такого зменшення з відповідними розрахунками.

Органи управління/відповідальні органи управління подають у паперовому та електронному вигляді Мінекономрозвитку лише зведені основні фінансові показники виконання фінансових планів підприємств, зазначені в додатку 3 до цього Порядку, у тому числі щодо підприємств, що є суб'єктами природних монополій, підприємств, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 мільйонів гривень, та підприємств, уповноваженим органом управління яких є Кабмін.

Показники виконання фінансових планів підприємств тепер подаватимуться у такі строки:

  • за IV квартал та рік - до 31 березня року, що настає за звітним періодом;
  • за І, ІІ та ІІІ квартали - до 31 травня, 31 серпня та 30 листопада року, що настає за звітним періодом

Мінекономрозвитку здійснює узагальнення й аналіз отриманої інформації та подає її Кабінету Міністрів України та Мінфіну:

  • за IV квартал, рік та І квартал - до 30 червня року, що настає за звітним періодом;
  • за ІІ та ІІІ квартали - до 30 вересня і 31 грудня року, що настає за звітним періодом.

Окрім того, у новій редакції викладено:

 - фінансовий план підприємства;

 - рекомендації щодо складання фінансового плану підприємства та звіту про його виконання, підготовки пояснювальних записок до них;

 - Звіт про виконання фінансового плану підприємства

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 27.11.2015 р. у "Офіційному віснику України"

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»