• Посилання скопійовано

Змінено вимоги до написання найменування юрособи або її філії

Зокрема, забороняється в найменуванні юросіб використовувати символіку тоталітарних режимів

Змінено вимоги до написання найменування юрособи або її філії

Мін'юст наказом від 19.11.2015 р. №2310/5 вніс зміни до Вимог щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, зокрема:

1) заборонено в найменуванні юридичних осіб використання символіки комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів;

2) повне найменування акціонерного товариства українською мовою повинно містити назву його типу (публічне чи приватне) і організаційно-правової форми (акціонерне товариство).

Словосполучення "акціонерне товариство" та похідні від нього у своєму найменуванні можуть використовувати лише:

  • юрособи, які зареєстрували в установленому порядку випуск власних акцій та функціонують відповідно до Закону України "Про акціонерні товариства",
  • юридичні особи - корпоративні інвестиційні фонди, які створені та функціонують відповідно до законодавства, що регулює діяльність у сфері спільного інвестування.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім норми про повне найменування акціонерного товариства, яка набирає чинності одночасно із Законом України від 07 квітня 2015 року №289-VIII.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»