• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують призупинити стягнення боргів з жителів непідконтрольованих територій

Про це йдеться у законопроекті №5003 щодо переривання строків виконавчого провадження у справах, де боржники або майно знаходяться на тимчасово окупованій території або на непідконтрольній території

Нардепи пропонують призупинити стягнення боргів з жителів непідконтрольованих територій

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 5003 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переривання строків виконавчого провадження у справах, де боржники або майно знаходяться на тимчасово окупованій території або на непідконтрольній території".

Як зазначено у пояснювальній записці, метою законопроекту є підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів та забезпечення належної реалізації завершальної стадії судового розгляду, – примусового виконання рішень у категорії справ, які були винесені стосовно майна, яке знаходиться наразі на території, непідконтрольній українському урядові та стосовно зобов’язань боржників, які проживають чи тимчасово знаходяться на непідконтрольній території.

Пропонується встановити, що знаходження боржника або його майна на території, тимчасово непідконтрольній українському урядові, є підставою  для переривання строків давності пред'явлення виконавчого документа до виконання до моменту виїзду/вивозу боржника/майна із зазначеної території та/або відновлення контролю урядом над такою територією.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»