• Посилання скопійовано

Порядок митного оформлення програмного забезпечення

Лист ДМСУ від 10.10.2012 р. №15/2-15.2-2/18а «Щодо порядку декларування носіїв інформації»

ДМСУ зазначає, що декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення.
Таким чином, опис, функції, специфіка тощо товару та, відповідно, програмного забезпечення, яке у цей товар інтегровано або його супроводжує, визначається на підставі поданих декларантом або уповноваженою ним особою документів.
Якщо програмне забезпечення входить до складу товару, який не є носієм інформації, та спрямоване на функціонування цього товару, тобто товар без такого програмного забезпечення не зможе виконувати притаманні йому функції, при визначенні митної вартості вартість програмного забезпечення не відокремлюється від вартості товару.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»