• Посилання скопійовано

Експорт товарів із залученням комісіонера не впливає на порядок визначення податкових зобов’язань з ПДВ

Який порядок виписування податкових накладних комітентом та комісіонером при експорті товарів у межах договорів комісії?

Підпунктом 195.1.1 ст. 195 ПКУ визначено, зокрема, що операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі експорту оподатковуються за нульовою ставкою.
Товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене у порядку, визначеному КМУ, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог Митного кодексу України.
Експорт товарів із залученням комісіонера не впливає на порядок визначення податкових зобов’язань з ПДВ.
У разі якщо платник податку експортує за межі митної території України товари, отримані від іншого платника податку на умовах комісії, консигнації, доручення або інших видів договорів, які не передбачають переходу права власності на такі товари від такого іншого платника податку до експортера, право на отримання бюджетного відшкодування має такий інший платник податку. При цьому комісійна винагорода, отримана платником податку — експортером від такого іншого платника податку, включається до бази оподаткування за ставкою, визначеною пп. «а» п. 193.1 ст. 193 ПКУ та не включається до митної вартості товарів, які експортуються (п. 200.16 ст. 200 ПКУ).
Враховуючи зазначене, комісіонер складає податкову накладну на суму комісійної винагороди на дату її отримання від комітента або на дату оформлення документа, що засвідчує факт надання послуг комітенту залежно від події, що сталася раніше. Своєю чергою, комітент складає податкову накладну на експортовані комісіонером товари на дату оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання кордону.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»