• Посилання скопійовано

Не всі продукти харчування можуть перетнути кордон України

Якщо харчові продукти ввозяться без упаковки як неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, то його кількість не повинна перевищувати одне найменування на одну особу

Не всі продукти харчування можуть перетнути кордон України

Громадянам, які незабаром планують закордонні поїздки, дозволено при поверненні в Україну ввозити харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу. При цьому є відповідні вимоги до їх переміщення.

Продукти в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, ввозяться у кількості не більше ніж одна упаковка, або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограми кожного найменування на одну особу.  Харчі без упаковки ввозяться у кількості, що не перевищує 2 кілограми кожного найменування на одну особу.

Якщо харчові продукти ввозяться без упаковки як неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, то його кількість не повинна перевищувати одне найменування на одну особу.

Під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»