• Посилання скопійовано

Питання ввезення або вивезення товару до/з Криму поки законодавчо не врегульоване

Особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території визначаються законом. Однак поки відповідні законодавчі акти Верховної Радою не прийняті

Питання ввезення або вивезення товару до/з Криму поки законодавчо не врегульоване

Державна фіскальна служба України у листі від 12.08.2014 р. № 1468/6/99-99-24-01-09-15 розглянула питання щодо оформлення товарів, що ввозяться (вивозяться) з/на території Криму до інших регіонів України.

Зазначено, що переміщення товарів через митний кордон України здійснюється у пунктах пропуску, перелік яких визначає Кабмін. На сьогодні будь-яких пунктів пропуску через державний кордон між АР Крим та материковою територією України Кабінетом Міністрів не встановлено.

Щодо постачання товарів до Криму податківці повідомили, що особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території визначаються законом.

Проте поки що відповідні законодавчі акти Верховною Радою України не прийняті, питання оформлення товарів, що ввозяться (вивозяться) з/на території Автономної Республіки Крим до інших регіонів України, а також питання взаємодії під час здійснення господарської діяльності між госпсуб'єктами, розташованими в Криму і на материковій території України, законодавчо не врегульовані.

Державною фіскальною службою на автомобільних шляхах та залізничних станціях, які знаходяться на адміністративному кордоні між Кримом і материковою частиною, організовано надання допомоги органам охорони державного кордону при здійсненні контролю осіб, транспортних засобів і вантажів з метою недопущення незаконного переміщення товарів суб'єктів ЗЕД, які не пройшли належних митних процедур, у тому числі, недопущення незаконного переміщення зброї, боєприпасів й інших суспільно небезпечних предметів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»