• Посилання скопійовано

Митні платежі сплачуються за офіційним курсом Нацбанку

Для цілей визначення податкових зобов’язань зі сплати митних платежів застосовується офіційний курс гривні, встановлений Нацбанком, що діє на 0 годин дня для подання митної декларації

Митні платежі сплачуються за офіційним курсом Нацбанку

ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що 10 квітня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон України №1200 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо усунення окремих неузгодженостей законодавства», який набрав чинності 19.04.2014 року.

Законом  передбачено, що для цілей визначення податкових зобов’язань зі сплати митних платежів застосовується офіційний курс валюти України до іноземної валюти, встановлений Національним банком України, що діє на 0 годин дня для подання митної декларації, а у разі, якщо митна декларація не подається, - дня визначення податкових зобов’язань. Для інших випадків не встановлено чітких правил дати визначення валютних курсів.

Враховуючи викладене, а також аналогію закону, рекомендуємо для цілей визначення податкових зобов’язань зі сплати податків та зборів протягом усієї доби застосовувати офіційний курс гривні до іноземних валют та курс банківських металів, встановлений Національним банком України, що діє на 0 годин відповідної доби.

Джерело: ДПІ у Подільському районі м. Києва

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»