• Посилання скопійовано

Податківці нагадали, як використовувати пільговий торговий режим з ЄС

До 1 листопада 2014 року триватиме застосування автономних торговельних преференцій, але знижені та нульові ставки мита діятимуть і далі

Податківці нагадали, як використовувати пільговий торговий режим з ЄС

Міндоходів у роз'ясненні від 04.09.2014 р. нагадало, що із 23 квітня діє автономний преференційний торговий режим ЄС для України, який передбачає одностороннє зменшення або скасування мит на українські товари. Так Євросоюз підтримав економіку України. До 1 листопада 2014 року триватиме застосування автономних торговельних преференцій, але знижені та нульові ставки мита діятимуть і далі.

Для використання преференційного торгового режиму з Євросоюзом необхідно:

- отримати сертифікат походження EUR.1 (видає Торгово-промислова палата України (ТПП) та її регіональні підрозділи. ЄС залишає також можливість використання умов експорту в рамках режиму GSP, який діє нині для України та для використання якого необхідно отримати сертифікат форми А. Відповідні сертифікати видає також ТПП);

- ознайомитися з правилами походження товарів з Регламенту Європейської комісії N 2454/93 (інформація про отримання сертифіката EUR.1 та умови торгівлі розміщені на сайті ТПП (Послуги / Оформлення сертифікатів про походження товарів. Підтвердження країни походження товарів, що експортують з України, та видача відповідних сертифікатів походження (Сертифікат EUR.1 в рамках автономних торгових преференцій Європейського Союзу).

Крім цього, діє онлайн-сервіс ЄС "Служба підтримки експорту" www.exporthelp.europa.eu. Цей онлайн-сервіс містить інформацію про умови торгівлі з Євросоюзом, зокрема стосовно чинних мит, преференційних торговельних угод, статистичних даних, інших специфічних вимог до продукції.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»