• Посилання скопійовано

Платник змінив місцезнаходження: як повернути митні платежі?

Для повернення коштів, платнику необхідно отримати Висновок про повернення коштів передоплати та Акт про звірення залишків сум коштів передоплати на депозитному рахунку Кримської митниці

Платник змінив місцезнаходження: як повернути митні платежі?

Відповідно до пункту 2 розділу 11 Порядку повернення платникам податків коштів, що обліковуються на відповідних рахунках митного органу як передоплата, і митних та інших платежів, помилково та/або надмірно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється митними органами, затвердженого наказом Державної митної служби України від 20.07.2007 року  № 618, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 25.09.2007 за № 1097/14364, для повернення цих коштів платником податків подається до органу доходів і зборів заява довільної форми, підписана керівником і головним бухгалтером суб’єкта господарської діяльності або фізичною особою.

У заяві зазначаються причини повернення коштів, реквізити фінансової установи, ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України платника – юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові й ідентифікаційний номер за Державним реєстром фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів (за наявності) платника – фізичної особи.

У заяві визначається напрям зарахування коштів:

а) на рахунок платника податків, відкритий у фінансовій установі;

б) на банківський рахунок 2603 для виплати коштів платникам готівкою, якщо такі кошти вносилися готівкою.

Разом з цим, враховуючи ситуацію, що склалася в АР Крим, для повернення коштів, суб’єкту господарювання необхідно отримати Висновок про повернення платнику податків коштів передоплати, що обліковуються на відповідному рахунку митного органу та Акт про звірення залишків сум коштів передоплати на депозитному рахунку Кримської митниці, та надіслати оригінали цих документів до ДФС України з метою їх подальшого спрямування до Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»