• Посилання скопійовано

Спрощено порядок митного оформлення товарів

Кабмін вніс зміни до Порядку митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов'язковій сертифікації

Спрощено порядок митного оформлення товарів

КМУ постановою від 22.04.2015 р. №235 вніс зміни до Порядку митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов'язковій сертифікації в Україні.

Змінами, зокрема, уточнено, що вищезазначеним Порядком визначаються особливості митного оформлення контрольованих товарів, що поміщуються у митний режим імпорту, якщо такі товари:

  • ввозяться юрособами та призначені для продажу (реалізації) на митній території України;
  • ввозяться громадянами на митну територію України та підлягають декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої для підприємств;
  • належать до транспортних засобів, вузлів, агрегатів та частин до них.

Мета ввезення товарів на митну територію України, які поміщуються у митний режим імпорту, визначається шляхом заявлення про це в митній декларації або іншому документі, що відповідно до законодавства може використовуватися замість митної декларації для декларування товарів у митний режим імпорту.

Крім цього, передбачено, що випуск для вільного обігу на митній території України контрольованих товарів здійснюється за наявності в Єдиній автоматизованій інформаційній системі органів фіскальної служби України інформації про те, що назва, тип, вид, марка та виробник товарів (незалежно від їх власника або одержувача) включені до Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції.

При цьому сертифікати відповідності (свідоцтва про визнання відповідності) подаються митниці у разі, коли це прямо визначено законом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»