• Посилання скопійовано

Який порядок митного оформлення імпортних контрольованих товарів?

Роз'яснено порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України та підлягають обов'язковій сертифікації в Україні

Який порядок митного оформлення імпортних контрольованих товарів?

ДФСУ у листі від 28.05.2015 р. №18900/7/99-99-24-03-01-17 повідомила, що у разi митного оформлення товарiв, що помiщуються у митний режим iмпорту та ввозяться юридичними особами, i якi призначенi/не призначені для продажу на митнiй територiї України, мета ввезення товарiв на митну територiю України визначатиметься шляхом заявлення про це, зокрема,  в митнiй декларацiї. В такому разі слід взяти до уваги ряд нюансів:

а) якщо товари призначенi для продажу (реалiзацiї),  в графi 44 пiд кодом "5111" або "5114" зазначається iнформацiя про сертифiкат вiдповiдностi або свiдоцтво про визнання вiдповiдностi;

б) якщо товари не призначенi для продажу (реалiзацiї), в графi 44 iнформацiя про сертифiкат вiдповiдностi або свiдоцтво про визнання вiдповiдностi  зазначатися не повинно.

До внесення змiн до Класифiкатора документiв, затвердженого наказом Мінфіну від 20.09.2012 р. №1011, у графi 44 пiд кодом "5506" зазначається номер та дата повiдомлення декларанта про те, що імпортований товар не призначений для продажу на митнiй територiї України, з проставленням перед кодом документу "5506" символу "d".

Крім цього, зазначено, що товари (крім підакцизних) з сумарною фактурною вартістю понад 10000 євро (в еквіваленті), що пересилаються на митну територію України у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі; товари (крім підакцизних), незалежно від їх фактурної вартості, що переміщуються на митну територію України у вантажних відправленнях, підлягають митному оформленню з поданням митної декларації. В такому разі актуальним є питання оформлення і   сертифікатів відповідності або свідоцтв про визнання відповідності, незалежно від мети ввезення таких товарів, із зазначенням у митній декларації в графі 44 під кодом «5111» або «5114» інформації про такі сертифікати або свідоцтва.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»