• Посилання скопійовано

Українська класифікація товарів ЗЕД діяльності: затверджено пояснення

ДФСУ оприлюднила пояснення до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності

Українська класифікація товарів ЗЕД діяльності: затверджено пояснення

При здійсненні митного оформлення товарів учасникам зовнішньоекономічної діяльності необхідно віднести їх до відповідної товарної позиції згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТЗЕД).

Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) — це систематизований перелік товарів, який включає код товару, його найменування, одиницю виміру та обліку. В УКТЗЕД товари систематизовано за розділами, групами, товарними позиціями, товарними підпозиціями, найменування і цифрові коди яких уніфіковано з Гармонізованою системою опису та кодування товарів.

Структура десятизнакового цифрового кодового позначення товарів в УКТЗЕД включає код групи (перші два знаки), товарної позиції (перші чотири знаки), товарної підпозиції (перші шість знаків), товарної категорії (перші вісім знаків), товарної підкатегорії (десять знаків).

Для докладнішої товарної класифікації використовується сьомий, восьмий, дев'ятий та десятий знаки цифрового коду.

Відтак з метою забезпечення належного виконання Закону України від 19 вересня 2013 року № 584-VIII «Про митний тариф України» та постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року № 428 «Про затвердження Порядку ведення Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» Державною фіскальною службою України видано наказ від 9 червня 2015 року № 401 «Про затвердження Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності».

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»