• Посилання скопійовано

Нацбанк про нюанси зняття з контролю експортної операції резидента

Зарахування надходжень на користь резидентів за ЗЕД-договорами здійснюється через поточні рахунки цих резидентів, що є підставою для зняття відповідних експортних операцій з валютного контролю

Нацбанк про нюанси зняття з контролю експортної операції резидента

НБУ у листі від 16.09.2015 р. № 22-01013/66333 зазначив,  що виручка резидентів у іноземній валюті підлягає нарахуванню на їх рахунки в уповноважених банках у строки виплати заборгованостей, зазначені в контрактах, але не пізніше 90 календарних днів з дати оформлення митної декларації на продукцію, що експортується, а в разі експорту робіт (послуг, прав інтелектуальної власності) - з моменту підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання послуг, експорт прав інтелектуальної власності.

Банк знімає експортну операцію резидента з контролю після зарахування виручки за цією операцією на поточний рахунок останнього.

Зарахування надходжень на користь резидентів за ЗЕД-договорами здійснюється через поточні рахунки цих резидентів, що є підставою для зняття відповідних експортних операцій з валютного контролю.

Таким чином, у разі здійснення обов'язкового продажу частини надходжень в інвалюті уповноважений банк знімає експортну операцію резидента з контролю після зарахування на поточні рахунки цього резидента інвалюти та гривневого еквіваленту, одержаного внаслідок обов'язкового продажу іноземної валюти.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»