• Посилання скопійовано

Нарахування пені припиняється у день погашення податкового боргу

Прошу роз’яснити, коли вважається, що податковий борг погашено?

Згідно з пп. 14.1.152 ПКУ погашення податкового боргу ? зменшення абсолютного значення суми такого боргу, підтверджене відповідним документом.
Тобто датою погашення податкового боргу є день зменшення абсолютного значення суми такого боргу, що підтверджено відповідним документом.
При цьому оскільки нарахування пені закінчується у день погашення податкового боргу, то датою погашення податкового боргу згідно з п. 2.3 Інструкції про порядок нарахування та погашення пені за платежами, що контролюються органами ДПС (наказ ДПАУ від 17.12.2010 р. № 953), є:
? день зарахування коштів на відповідний рахунок Держказначейства та/або в інших випадках погашення податкового боргу та/або грошових зобов’язань;
? день проведення взаєморозрахунків непогашених зустрічних грошових зобов’язань відповідного бюджету перед таким платником податків;
? день прийняття рішення про скасування або списання суми податкового боргу (його частини).
У разі погашення суми податкового боргу (його частини) іншим шляхом, зокрема, розстрочення (відстрочення) сум платежів, подання платником податків декларацій (у тому числі уточнюючих) з від’ємним значенням суми податкових зобов’язань тощо, нарахування пені закінчується датою фактичного здійснення такого погашення, зафіксованою у відповідних документах, тобто датою погашення податкового боргу у цьому випадку є дата фактичного здійснення такого погашення, зафіксована у відповідних документах.

На підставі: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»