• Посилання скопійовано

Сплата узгодженої суми грошового зобов’язання в останній день терміну має ризики

У разі подання платником податків платіжного документа на перерахування суми податкового зобов’язання у останній день терміну сплати після закінчення операційного часу роботи банку, перерахування коштів до бюджету відбудеться на наступний робочий день

Сплата узгодженої суми грошового зобов’язання в останній день терміну має ризики

Платник податків та/або податковий агент зобов’язаний самостійно сплатити суму визначеного ним податкового зобов’язання протягом відповідного терміну, встановленого Податковим кодексом України.

Згідно з п.8.1 ст.8 Закону України від 05.04.2001 №2346-III «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» із змінами та доповненнями банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Відображення надходжень коштів в рахунок сплати податкових зобов’язань платників податків проводиться в інформаційній системі податкових органів датою зарахування зазначених коштів на бюджетні рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

Отже, у разі подання платником податків платіжного документа на перерахування суми податкового зобов’язання у останній день терміну сплати після закінчення операційного часу роботи банку, перерахування коштів до бюджету відбудеться на наступний робочий день. Таким чином, узгоджена сума податкового зобов’язання буде сплачена до бюджету з порушенням встановленого граничного терміну сплати податкових зобов’язань.

За несвоєчасну сплату узгодженої суми грошового зобов’язання протягом строків, визначених Кодексом, платник податків притягується до відповідальності, передбаченої статтею 126 ПКУ.

 

 

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»