• Посилання скопійовано

Кількість податків можуть зменшити уже в першому півріччі

Міністерство доходів і зборів планує скоротити кількість податків до 14 з існуючих 22 вже в першому півріччі 2014 року

Кількість податків можуть зменшити уже в першому півріччі

Міністерство доходів і зборів України разом з інвесторами працюватиме над розробкою та впровадженням інструментів для стимулювання інвестиційної активності в Україні, зокрема, над оптимізацією структури та кількості податків і зборів. Про це повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій і підприємницької діяльності, яке відбулося сьогодні, 13 лютого, у м. Києві.

За словами Міністра, Міндоходів планує скоротити кількість податків з 22 до 14 вже в першому півріччі 2014 року.

При цьому міністр підкреслив, що після скорочення кількості податків збільшення їх розмірів не буде. 

За словами глави Міндоходів, зменшення кількості податків сприятиме активізації бізнесу, що дозволить збільшити надходження до бюджету.

Нагадаємо, що раніше йшлося про можливість скорочення податків до 9. Однак після тривалих нарад з експертами та представниками бізнесу податківці прийняли рішення скоротити їх кількість до 14.

Серед інших важливих реформ, над якими Міністерство та інвестори працюватимуть разом, Міністр відзначив перехід до спрощеної процедури контролю митної вартості товарів із підвищенням ролі пост-аудиту а також реформу III розділу Податкового кодексу щодо  правил адміністрування податку на прибуток. Законопроект щодо другої ініціативи розроблявся саме в межах Інвестиційної ради при Міндоходів і найближчим часом буде винесений на розгляд громадськості.

Крім того, під час засідання Ради обговорювалися питання щодо імплементації закону про трансфертне ціноутворення, принципи визначення справедливої ринкової ціни, ситуація із відшкодуванням ПДВ, а також розглядалися варіанти податкових і митних механізмів підтримки  національної економіки, зокрема, у легкій промисловості та ІТ-сфері.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»