• Посилання скопійовано

Форма №20-ОПП подається протягом 10 днів після оформлення договору купівлі-продажу

Повідомлення про об'єкти оподаткування та об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, подається до органів доходів і зборів протягом 10 робочих днів з дати оформлення договору купівлі-продажу

Форма №20-ОПП подається протягом 10 днів після оформлення договору купівлі-продажу

Міндоходів у базі знань "ЗІР" відповіло на запитання: з якої дати визначається 10 – денний строк для подання повідомлення про об’єкти оподаткування (ф. № 20-ОПП): дати оформлення договору купівлі-продажу, закінчення договору оренди (тощо) або іншої дати?

Так, відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу платник податків зобов’язаний, зокрема повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

 Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

Згідно з п. 8.4 р. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (додаток 11 до Порядку) подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Тобто, повідомлення про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП, подається до органу доходів і зборів протягом 10 робочих днів з дати оформлення договору купівлі-продажу, оренди чи іншого документа на право володіння, користування або розпорядження об’єктом оподаткування.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»