• Посилання скопійовано

Зміни до Податкового кодексу - оприлюднено проект

ДФС оприлюднила проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України»

Зміни до Податкового кодексу - оприлюднено проект

Державна фіскальна служба України на своєму сайті розмістила проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України» (завантажити >>>).

Проект розроблено з метою приведення положень Податкового кодексу України (далі – Кодекс), Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» (далі – Закон № 755) та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) у відповідність до Закону України від 12 лютого 2015 року № 191-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)».

Зокрема, Закон № 755 доповнено новою статтею 171, згідно із Законом № 191. Відповідно до цієї статті відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – Єдиний державний реєстр) про проведення реєстраційної дії передаються в день проведення такої дії до інформаційної системи ДФС. У день отримання ДФС відомостей про проведення реєстраційної дії до Єдиного державного реєстру передаються відомості з даними про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску тощо.

На сьогодні відомості з Єдиного державного реєстру надходять як і протягом робочого часу, так і після його завершення. Отримання відомостей з Єдиного державного реєстру після завершення робочого часу унеможливлює їх опрацювання органами ДФС у день їх отримання. У день отримання відомостей з Єдиного державного реєстру ДФС передає дані із зазначенням класу професійного ризику виробництва. Зазначені відомості отримуються від Фонду соціального страхування України в порядку взаємного обміну інформацією.

З огляду на зазначене Проектом вносяться зміни до Кодексу та Закону № 2464 та встановлюється, що органи ДФС забезпечують взяття на облік суб’єктів господарювання та надання відповідей до Єдиного державного реєстру з даними про взяття на облік із зазначенням класу професійного ризику виробництва у день отримання відомостей з Єдиного державного реєстру. Днем отримання контролюючими органами зазначених відомостей є день отримання відомостей (документів), якщо такі відомості (документи) отримані у операційний час цього дня або наступний операційний день, якщо такі відомості (документи) отримані після операційного часу. Тривалість операційного часу та операційного дня визначається в порядку, встановленому Міністерством юстиції України та центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування єдиної державної податкової і митної політики.

Органи ДФС забезпечують облік суб’єктів господарювання і як платників податків, і як платників єдиного внеску, та у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) деякий час (до 1 місяця) суб’єкт господарювання може перебувати на обліку в різних органах ДФС в якості платника податків та платника єдиного внеску.

Проектом пропонується внести зміни до статті 171  Закону № 755 та встановити, що органи ДФС передають окремо дані про взяття на облік та орган ДФС, де платник перебуває на обліку як платник податків, та дані про взяття на облік та орган ДФС, де платник перебуває на обліку як платник єдиного внеску.

 

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»