• Посилання скопійовано

ДФС запроваджує новий електронний сервіс

Сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізосіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису» запрацює з 25 серпня

ДФС запроваджує новий електронний сервіс

ДФСУ повідомляє, що з 25 серпня 2015 року запроваджується у тестовому режимі новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». З  1 вересня 2015 року сервіс буде запущено у штатному режимі.

За допомогою цього сервісу фізособа – платник податків матиме можливість сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (далі – Запит)  в електронному вигляді. Отримати інформацію можна виключно про себе.

Для формування Запиту ДФС було доопрацьовано «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності/запитів  до «Єдиного вікна подання електронної звітності», яке розміщене на офіційному веб-сайті ДФС та є загальнодоступним для використання.

Запит має підписуватися електронним цифровим підписом з одночасним застосовуванням посиленого сертифікату, після чого надсилатися до ДФС на єдину електронну адресу подання звітності.

Після обробки запиту на електронну адресу фізособи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізосіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

При цьому відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально),  відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів  після його закінчення.

Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків надаються відповідно до :

-Податкового  розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, форма № 1ДФ, в графі «Сума доходу» зазначаються суми нарахованого доходу з графи 3а ф.№1ДФ, в графі «Сума податку» зазначаються суми утриманого податку з графи 4а ф.№1ДФ;

-Податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи - підприємця - в графі «Сума доходу» зазначається значення рядка 21, в графі «Сума податку» зазначаються значення рядка 27;

-Податкової декларації про майновий стан і доходи  -  в графі «Сума доходу» зазначаються: значення  рядка 7 розділ І додатку 5 до розділу ІІІ/ рядка 06 розділу IV податкової декларації, в графі «Сума податку» зазначаються значення  рядка 3 розділу  ІІ  додатку 5 до ІІІ розділу/ рядка 07 розділу IV податкової декларації.

Детальніше з інформацією щодо роботи  сервісу можна ознайомитися за посиланням >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»