• Посилання скопійовано

АППУ наполягає на зменшенні податкового навантаження на доходи підприємців

Асоціація платників податків України вважає, що доходи бізнесу та громадян вийдуть з тіні тільки тоді, коли економія по сплаті податків не буде компенсувати ризик перебування там

АППУ наполягає на зменшенні податкового навантаження на доходи підприємців

Асоціація платників податків України наполягала і наполягає, щоб Міністерство фінансів України врахувало позицію щодо необхідності невідкладного внесення змін в чинне законодавство в частині зменшення податкового навантаження на доходи підприємців. Тільки тоді можливо щось говорити про легалізацію заробітних плат і формування сприятливого бізнес-середовища.

Так, якщо сьогодні при посадовому окладі в одну мінімальну заробітну плату в 1218 грн. працівник отримує тільки 979.76 грн.

При цьому податок на фонд оплати праці становить 447.86 грн.

І ще й відрахування із заробітної плати необхідно сплатити 238,24 грн.:

(військовий збір 1,5% - 18,27; -ЕСВ 3,6% - 43,85; ПДФО 15% - 176,12)

Що буде, при зменшенні оподаткування оплати праці до 20%.

Фактично при посадовому окладі в 1218 грн. відрахування становитимуть тільки 243,6 грн.

Однак, проста арифметика в даному випадку більш цікава:

враховуючи, що роботодавець фактично витрачав на виплату зазначеного окладу 1665,86 грн., працівник отримував «на руки» тільки 979,76 грн.

Посадовий оклад зараз повинен автоматично збільшитися до 1665,86 грн, при цьому відрахування в розмірі 20% складе 333,17 грн., а «виграє» працівник, тому що він отримає 1332,69 грн.

Асоціація платників податків України вважає, що доходи бізнесу та громадян вийдуть з тіні тільки тоді, коли економія по сплаті податків не буде компенсувати ризик перебування там. Потрібно міняти умови ведення бізнесу в Україні, а не людей.

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»