• Посилання скопійовано

ДФС нагадує про порядок виплати доходів нерезиденту

Якщо нерезидент має офшорний статус, обмеження щодо формування податкових витрат платником, встановлені п. 161.2 ПКУ, застосовуються до вартості обладнання, що придбавається у такого нерезидента

ДФС нагадує про порядок виплати доходів нерезиденту

Державна фіскальна служба у листі від 24.06.2015 р. № 13196/6/99-99-19-02-02-15 розглянула питання щодо виплати доходів нерезиденту та повідомила.

Обмеження щодо включення до складу витрат платником податку нарахувань у зв'язку з придбанням у нерезидента, що має офшорний статус, послуг (робіт) з інжинірингу встановлені пп. 139.1.15 ПКУ.

Водночас п. 161.2 ПКУ визначено, що у разі укладення договорів, які передбачають здійснення оплати товарів на користь нерезидентів, що мають офшорний статус, чи при здійсненні розрахунків через таких нерезидентів або через їх банківські рахунки, незалежно від того, чи здійснюється така оплата (в грошовій або іншій формі) безпосередньо або через інших резидентів або нерезидентів, витрати платників податку на оплату вартості таких товарів включаються до складу їх витрат у сумі, що становить 85 % вартості цих товарів.

Правило, визначене цим пунктом, починає застосовуватися з календарного кварталу, що настає за кварталом, на який припадає офіційне опублікування переліку офшорних зон, встановленого Кабінетом Міністрів.

Перелік офшорних зон визначено розпорядженням КМУ від 23 лютого 2011 року № 143-р.

Отже, якщо нерезидент має офшорний статус, обмеження щодо формування податкових витрат платником податку, встановлені п. 161.2 ПКУ, застосовуються до вартості обладнання, що придбавається у такого нерезидента.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»