• Посилання скопійовано

Облік юросіб за "станами": роз'яснює ДФСУ

Стани в Єдиному банку даних відображають реєстраційні дії або записи, внесені до ЄДР, або дії, проведені контролюючими органами стосовно платників податків

Облік юросіб за "станами": роз'яснює ДФСУ

ДФСУ у листі від 01.07.2015 р. № 1723/2/99-99-11-02-02-10 роз'яснює, що взяття на облік у контролюючих органах, внесення змін до облікових даних юросіб здійснюється на підставі відомостей, що надаються із ЄДР. Отримання цих даних контролюючими органами здійснюється у порядку взаємообміну інформацією ЄДР та відомчих реєстрів ДФСУ. Щодо юросіб таким відомчим реєстром є Єдиний банк даних про платників податків - юросіб, який ведеться автоматизовано із використанням класифікаторів та довідників.      

Стани в Єдиному банку даних відображають реєстраційні дії або записи, внесені до ЄДР, або дії, проведені контролюючими органами стосовно платників податків.

Зокрема, передбачено, що держреєстратору від органів ДФС може бути направлене повідомлення про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням. Про надсилання такого повідомлення вносяться дані до Єдиного банку даних шляхом встановлення стану "9 - направлено повідомлення про відсутність за місцезнаходженням".        

Внесення до ЄДР запису про відсутність підтвердження відомостей або запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням проводиться держреєстратором. За результатами опрацювання цих відомостей з ЄДР в Єдиному банку даних встановлюється стан "7 - до ЄДР внесено запис про відсутність підтвердження відомостей" або "8 - до ЄДР внесено запис про відсутність за місцезнаходженням" відповідно.        

Що стосується станів "10 - запит на встановлення місцезнаходження (місця проживання)" та "23 - місцезнаходження не встановлено", то такі стани втратили чинність і не застосовуються з грудня 2011 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»