• Посилання скопійовано

Податковий тягар для бізнесу буде зменшено, - ДФСУ

Пропозиції до Податкового кодексу вже подані на розгляд до Мінфіну і Верховної Ради

Податковий тягар для бізнесу буде зменшено, - ДФСУ

«Зміни, які будуть внесені у Податковий кодекс України передбачають спрощені правила роботи для бізнесу та надають можливість вивести з тіні доходи, і за рахунок цього, збільшити надходження до бюджету», - заявив на зустрічі у Києві з бізнесменами, які входять до Європейської Бізнес Асоціації, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Він зазначив, що реформування фіскальної системи вже розпочато. До Міністерства фінансів та Верховної Ради подані пропозиції, які перш за все спрямовані на спрощення роботи фіскальної служби.

«З точки зору законодавства очікується зменшення податкового тягаря для бізнесу, що дозволить знизити тиск на підприємців, але водночас дасть змогу вивести з тіні доходи і збільшити за рахунок цього надходження до бюджету. Такий підхід стане новою відправною точкою у відносинах держави і бізнесу», - наголосив Роман Насіров.

Голова ДФС підкреслив, що треба позбутися ганебної практики лімітів по відшкодуванню податкових платежів і вже з першого січня вийти на розрахунки місяць у місяць.

«Найголовніше, ми повинні зафіксувати незмінність законодавства на 2–3 роки, щоб бізнес отримав абсолютно зрозумілу і прогнозовану картину на певний час», – переконаний Роман Насіров.

Під час зустрічі бізнесмени висловили підтримку внесених у Податковий кодекс змін, і схвалили перетворення фіскальної служби на партнера для бізнесу.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»