• Посилання скопійовано

У разі ліквідації надміру сплачені кошти повертає структурний підрозділ ДФС

Повернення органами ДФС надміру сплачених коштів платнику податків, що ліквідується, можливе у період, що передує зняттю з обліку та виключно на підставі заяви платника податків

У разі ліквідації надміру сплачені кошти повертає структурний підрозділ ДФС

Якщо у платника податків, що ліквідується, суми надміру сплачених грошових зобов’язань або невідшкодованих податків перевищують суми грошових зобов’язань або податкового боргу, то суми перевищення використовуються для погашення грошових зобов’язань або податкового боргу перед іншими бюджетами. А у разі відсутності таких зобов’язань (боргу) вони перераховуються у розпорядження такого платника податку.

При цьому, як зазначили податківці у листі від 03.09.2015 р. № 21445/10/28-10-06-11, повернення органами ДФС сум надміру сплачених грошових зобов’язань платнику податків, що ліквідується, можливе:

  • у період, що передує зняттю з обліку у контролюючих органах;
  • виключно на підставі заяви платника податків.

Тобто повернути зайво сплачені кошти може тільки структурний підрозділ.

Заява платника податку  може бути подана протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»