• Посилання скопійовано

Зменшення корисності активів, розміщених у Криму та зоні АТО: що з ПДВ?

ДФСУ про податкові наслідки з ПДВ при визнанні суми втрат від зменшення корисності активів, що амортизуються та які розташовані на території ВЕЗ "Крим" або на території АТО

Зменшення корисності активів, розміщених у Криму та зоні АТО: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 16.11.2015 р. №24354/6/99-99-19-03-02-15 зазначила, що не є постачанням товарів випадки, коли основні виробничі засоби або невиробничі засоби ліквідуються у зв'язку з їх знищенням або зруйнуванням внаслідок дії обставин непереборної сили або коли:

 - така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення необоротних активів,

- платник податку надає контролюючому органу відповідний документ про знищення, розібрання або перетворення необоротних активів в інший спосіб, внаслідок чого необоротний актив не може використовуватися за первісним призначенням.

Постачанням послуг є будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності.

Враховуючи це, зменшення корисності активу (зменшення балансової вартості активу), що амортизується, не підпадає під визначення операції з постачання товарів/послуг, а тому така операція не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»