• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати прийнятий законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу

При розгляді законопроекту №6776-д у другому читанні Верховною Радою порушено Закон «Про Регламент Верховної Ради України»

Запропоновано скасувати прийнятий законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу

У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови №6776-Д-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 07.12.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році". Автором цього документу є нардеп Ю. Левченко.

 

Чому виникла така пропозиція?

Як зазначено у пояснювальній записці, при розгляді законопроекту №6776-д у другому читанні Верховною Радою порушено Закон України «Про Регламент Верховної Ради України».

Адже законопроект, підготовлений до другого чи повторного другого читання, висновок головного комітету та інші супровідні документи до нього, мали б надаватися народним депутатам не пізніш як за 10 днів до дня розгляду цього законопроекту на пленарному засіданні ВРУ.

Натомість порівняльну таблицю законопроекту №6776-д до другого читання надано нардепам для ознайомлення безпосередньо перед розглядом самого законопроекту, а саме 7 грудня 2017 року.      

Про вказані порушення народні депутати неодноразово зазначали та звертали увагу головуючого на пленарному засіданні, однак порушення усунуті не були.

На думку автора законопроекту, це позбавило можливості народних депутатів об’єктивно розглянути відповідне питання та прийняти рішення, яке б відповідало інтересам держави та українського народу.  

 

Що далі?

Відповідно до ч. 1 ст. 48 Регламенту ВРУ,  рішення Верховної Ради можуть бути скасовані Верховною Радою до підписання відповідного акту Верховної Ради Головою Верховної Ради України.

Згідно з п. 3 ст. 130 Регламенту, у разі виявлення порушень законодавчої процедури, передбаченої цим Регламентом, наслідком чого може бути скасування результатів голосування, народний депутат у дводенний строк може письмово звернутися до Голови ВРУ з обґрунтованою пропозицією про внесення уточнень до прийнятого закону. У цьому разі Голова ВРУ не підписує закон без розгляду зазначених пропозицій Верховною Радою у порядку, передбаченому цим Регламентом.

Згідно з графіком пленарних засідань,  наступне пленарне засідання відбудеться 19 грудня 2017 року. На якому й зможуть розглянути цей проект Постанови.

Лише після розгляду проекту цієї Постанови  Голова ВРУ зможе підписати законопроект №6776-д та відправити його на підпис Президенту. Петро Порошенко, своєю чергою, матиме 15 днів на підписання Закону.

Отже, можемо уже за традицією отримати зміни до Податкового кодексу "під ялинку".

Стежимо за подальшим розвитком подій та обов'язково повідомимо про усі подробиці.

***

Нагадуємо, що цим законом також тимчасово зупинено систему ризиків з ПДВ,  підвищено акцизи на тютюнові вироби та передбачено індексацію ставок екоподатку та ренти, а також передбачено відшкодування шкоди, завданої платнику податків контролюючим органом.

Читайте також: 

Основні зміни до Податкового кодексу, передбачені прийнятим законом №6776-д

Аграрний комітет вимагає переголосувати за зміни в Податковий кодекc

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»