• Посилання скопійовано

Сума акцизу, нарахована при роздрібній торгівлі підакцизними товарами, ПДВ не оподатковується

ДФС повідомила, що до бази оподаткування ПДВ не включається сума акцизного податку, нарахована при реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів

Сума акцизу, нарахована при роздрібній торгівлі підакцизними товарами, ПДВ не оподатковується

ДФС у листі від 02.09.2015 р. № 18693/6/99-99-19-03-03-15 наголосила, що база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг з ПДВ включає загальнодержавні податки та збори (в т.ч. акцизний податок), а базою оподаткування акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є вартість (з ПДВ) підакцизних товарів.        

Крім цього, ДФС зазначила: якщо суб’єкти господарювання, що здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів, зареєстровані платниками ПДВ, то фактична роздрібна ціна (ФРЦ) обчислюється таким чином:      

ФРЦ = (РЦ : 100 х 120) : 100 х 105, де        

РЦ – роздрібна ціна без ПДВ.        

Сума податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібних продажів за реалізовані підакцизні товари (ПЗа) становитиме:        

ПЗа = ФРЦ : 105 х 5.        

Сума податкового зобов’язання з ПДВ (ПЗпдв) складатиме:        

ПЗпдв = (ФРЦ – Пза) : 120 х 20;        

не зареєстровані платниками ПДВ:        

ФРЦ = РЦ : 100 х 105;        

сума податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібних продажів складатиме: ПЗа = ФРЦ : 105 х 5.        

Таким чином, до бази оподаткування ПДВ не включається сума акцизного податку, нарахована при реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»