• Посилання скопійовано

ДФС про розрахунок мінімальних роздрібних цін на алкоголь

Податківці розглянули питання розрахунку розміру мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв, зокрема на вермути

ДФС про розрахунок мінімальних роздрібних цін на алкоголь

У листі від 11.11.2015 р. №25217/10/28-10-06-11 податківці розглянули питання розрахунку розміру мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Зокрема, нагадали, що розмір роздрібних цін встановлено на:

- горілку та лікеро-горілчані вироби (код УКТЗЕД 2208 60, 2208 70, 2208 90),

- віскі (код УКТЗЕД 2208 30),

- ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини (код УКТЗЕД 2208 40),

- джин та ялівцева настоянка (код УКТЗЕД 2208 50),

- інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями (код УКТЗЕД 2206 00),

- спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду: коньяк (бренді), горілки виноградні (код УКТЗЕД 2208 20);

- вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та вина в іншій тарі місткістю1 л (код УКТЗЕД 2204 (крім 2204 10, 2204 21 10 00, 2204 29 10 00), 2205),

- вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л (код УКТ ЗЕД 2204 10, 2204 21 10 00, 2204 29 10 00).

До товарної позиції 2205 включаються лише вермут та інші вина із свіжого винограду, які приправлені рослинними або ароматичними речовинами і в яких вміст фактичної концентрації спирту становить 7 об. % або більше.

Мінімальні роздрібні ціни розраховуються:

 - під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, інших зброджених напоїв, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п'ять зірочок, бренді ординарного, горілки виноградної та інших спиртових дистилятів і спиртних напоїв різного вмісту спирту в тарі різної місткості -  як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об'ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100%;

- на вина у тарі місткістю менше ніж один літр - як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7;

- на вина у тарі місткістю 1 літр та більше - як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.

Оскільки вермути та інші вина із свіжого винограду, які приправлені рослинними або ароматичними речовинами, належать до алкогольних напоїв за кодом УКТ ЗЕД  2205, по якій встановлено мінімальні роздрібні ціни, платнику податків необхідно постійно контролювати дотримання встановлених норм.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»