• Посилання скопійовано

Автоматизувати контроль за обігом підакцизних товарів можуть в 2018 році

У 2018 р. в Україні збираються завершити створення та впровадження автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів) “Електронна акцизна марка”

Автоматизувати контроль за обігом підакцизних товарів можуть в 2018 році

Запровадження такої системи передбачено концепцією, схваленою розпорядженням Кабміну від 06.07.2016 р. №497-р. Очікується, що система "Електронна акцизна марка" дозволить забезпечити оперативний моніторинг обігу підакцизних товарів, - повідомляє "ЗіБ".

У складі системи передбачено реєстр електронних акцизних накладних, який забезпечить реєстрацію фактів переміщення марок акцизного податку та маркованих підакцизних товарів.

Спеціалізоване програмне забезпечення дасть змогу в автоматичному режимі декларувати кожний етап обігу марок акцизного податку та маркованих підакцизних товарів від факту виготовлення виробником марок акцизного податку до факту реалізації маркованих підакцизних товарів через точку роздрібного продажу кінцевому споживачу.

Також планується удосконалити систему обліку даних з РРО щодо підакцизних товарів для потреб функціонування автоматизованої системи.

В межах підсистеми декларування обігу підакцизних товарів передбачено функціонування електронної акцизної накладної, яка фіксує рух підакцизного товару. 

За планом до 1 вересня 2016 р. ДФС має проаналізувати стан нелегального обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в Україні. До 1 лютого 2017 р. до Кабміну мають передати пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу та інших нормативних актів щодо роботи системи “Електронна акцизна марка”.

Розробка техзавдання та конкурсний відбір постачальника автоматизованої системи мають завершитись до 1 жовтня 2017 р.

Попередні випробування та дослідна експлуатація реєстру електронних акцизних накладних за планом має завершитись до 1 вересня 2018, а до 1 грудня 2018 ДФС повинна забезпечити впровадження автоматизованої системи "Електронна акцизна марка" на постійній основі.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»