• Посилання скопійовано

Зміни до Податкового кодексу: Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Згідно з положеннями ст. 265 Податкового кодексу база оподаткування для податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється органом державної податкової служби на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Відповідно до Закону України від 09.12.2011 р. №4152-VІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державній реєстрації» зазначений Державний реєстр почне функціонувати з 01.01.2013 р. Змінами, внесеними до Перехідних положень Податкового кодексу, передбачено запровадження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, починаючи з 01.01.2013 р.

Наталія Литовченко, заступник директора Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України

 Ігор Данілов, головний державний податковий інспектор відділу моніторингу та координації роботи з питань адміністрування доходів фізичних осіб Управління майнових податків та моніторингу з питань оподаткування фізичних осіб

 "Вісник податкової служби", 06.07.2012, №25

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»