• Посилання скопійовано

До 1 лютого необхідно подати Декларацію з податку на нерухомість за невідомою формою

ДПІ у Святошинському районі м. Києва роз’яснює питання пов’язанні із введенням з 1 січня 2013 року податку на нерухомість

До 1 лютого необхідно подати Декларацію з податку на нерухомість за невідомою формою

1. Коли юридичні особи подають декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки? 

Відповідно до пп. 265.7.5 п. 265.7 ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. 

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт. 

У разі набуття права власності на об’єкт житлової нерухомості протягом року податок нараховується з дня виникнення права власності на такий об’єкт. 

Згідно із п.1 р. XIX «Прикінцеві положення» ПКУ ст. 265 ПКУ набирає чинності з 1 січня 2013 року. 

Враховуючи вищенаведене, юридичні особи вперше будуть подавати декларацію на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки станом на 1 січня 2013 року до органу ДПС за місцезнаходженням об’єкта оподаткування до 1 лютого 2013 року. 

2. За якою формою подається юридичною особою податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Відповідно до пп. 265.7.5 п. 265.7 ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), який вступає в дію з 01.01.2013 р., платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Згідно із п. 46.5 ст. 46 ПКУ форма податкової декларації встановлюється центральним органом державної податкової служби за погодженням з Міністерством фінансів України.

На сьогоднішній день форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки не затверджена.

3. Які строки сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки? 

Відповідно до пп. 265. 10.1 п. 265.10 ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується: 

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; 

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. 

Норми ст. 265 ПКУ набирають чинності з 1 січня 2013 року. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»