• Посилання скопійовано

Для отримання пільги щодо сплати земельного податку подайте заяву

Фізособа отримує право на пільгу лише після оформлення права власності на земельну ділянку у законодавчо встановленому порядку та внесення відповідних даних до земельного кадастру

Для отримання пільги щодо сплати земельного податку подайте заяву

Відповідно до статті 281 Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються:

інваліди першої і другої групи;

фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

пенсіонери (за віком);

ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати земельного податку для вищезазначених фізичних осіб поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах таких норм:

для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;

для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;

для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

Право на пільги щодо сплати земельного податку мають фізичні особи, які є власниками земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачами та зареєстровані платниками цього податку.

Фізична особа отримує право на пільгу лише після оформлення права власності на земельну ділянку у законодавчо встановленому порядку та внесення відповідних даних до державного земельного кадастру.

Відповідно до статті 126 Земельного кодексу документами, що посвідчують право на земельну ділянку, є:

право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом;

право постійного користування земельною ділянкою посвідчується державним актом на право постійного користування земельною ділянкою;

право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі.

Тобто, для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізична особа повинна подати до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми про надання пільги, документ на право використання земельної ділянки та документи, що засвідчують право такої особи на пільгу. До таких документів, зокрема, відносяться паспорт, пенсійне посвідчення, посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС", посвідчення "Потерпілий від Чорнобильської катастрофи", посвідчення "Учасник бойових дій", посвідчення "Інвалід війни", посвідчення "Учасник війни", посвідчення "Член сім'ї загиблого", тощо.

Слід врахувати, що вищезазначені пільги не розповсюджуються для власників земельних ділянок, наданих для здійснення підприємницької діяльності.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»