• Посилання скопійовано

Податок за нерухомість в Криму сплачується за місцем податкової адреси власника

Власники житлової нерухомості в Криму та Севастополі, до остаточного врегулювання питання сплати місцевих податків до цих регіонів, сплачують податок на нерухомість до місцевого бюджету за місцем своєї податкової адреси

Податок за нерухомість в Криму сплачується за місцем податкової адреси власника

Міндоходів у листі від 27.06.2014 р. № 11671/6/99-99-17-04-15 розглянуло питання сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, яке розташоване в АР Крим та м. Севастополі.

Насамперед податківці нагадали, що обчислення суми податку з об'єкта оподаткування, який перебуває у власності фізосіб, здійснюється за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової нерухомості. Податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Згідно з Законом України від 15 квітня 2014 року №1207 територія Криму та м. Севастополя є тимчасово окупованою, проте невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.

Податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Після взяття на податковий облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, подають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші обов'язки платників за новим місцем проживання.

Додатково податківці повідомляють, що ВРУ прийнято проект Закону № 4032а від 06.06.2014, який запроваджує вільну економічну зону Криму, визначає особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій частині території України та передбачає положення щодо справляння місцевих податків та зборів на території вільної економічної зони Криму.

Таким чином, враховуючи економічну та політичну ситуацію, що склалася в країні, а також з метою виконання зобов'язань зі сплати податків фізособами - власниками житлової нерухомості в АР Крим та м. Севастополі, до остаточного врегулювання питання сплати місцевих податків до цих регіонів податківці пропонують сплачувати податок на нерухомість до місцевого бюджету за місцем своєї податкової адреси.

Рахунки та банківські реквізити для перерахування цього податку оприлюднено на офіційному веб-порталі Міндоходів >>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»