• Посилання скопійовано

Дію військового збору у 2015 році може бути продовжено - Мінфін

Міністерство фінансів України вирішило підготувати пропозиції про продовження терміну дії військового збору протягом 2015 року

Дію військового збору у 2015 році може бути продовжено - Мінфін

У Міністерстві фінансів України обговорили показники проекту державного бюджету 2015 року.

"Було вирішено підготувати пропозиції щодо змін до податкового законодавства, які забезпечать додаткові надходження до бюджету для забезпечення боєздатності країни та відновлення зруйнованої інфраструктури східних регіонів, в тому числі, за рахунок продовження терміну дії військового збору", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перший заступник голови Мінфіну Анатолій Мярковський зазначив, що проект бюджету на 2015 рік є одним із найскладніших проектів за останні роки.

“Таких викликів, загроз перед нами ніколи не стояло. І одна із ключових позицій, яку нам потрібно буде вирішити, — це видатки на відновлення територій та забезпечення боєздатності нашої армії”, - сказав він.

Так, під час обговорення видаткової частини бюджету, Міністр фінансів висловив позицію, що видатки у 2015 році можна збільшити виключно по соціальним стандартам, по військовим і на обслуговуванню боргу.

Крім того, під час засідання обговорювалася необхідність підготувати пропозиції щодо продовження терміну дії законів, які забезпечують надходження до бюджету у 2014 році, на весь 2015 рік.

Нагадаємо, Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України" тимчасово, до 1 січня 2015 року, запроваджено загальнодержавний збір - військовий збір, який стягуватиметься за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.

Джерело: УНН

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»