• Посилання скопійовано

Коли податок на нерухомість можна не платити

Якщо дані житлові приміщення не використовується з метою одержання доходів, податку платити не потрібно

Коли податок на нерухомість можна не платити

Згідно з положеннями Податкового кодексу встановлено, що база оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи-платника податку, зменшується:

-  для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 120 м2;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 250 м2;

-  для різних видів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 370 м2 .

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік). Водночас пільги із сплати податку не надаються на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Тому якщо дані житлові приміщення не використовується з метою одержання доходів, податку платити не потрібно, адже сумарна площа становить 360 м2.

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»