• Посилання скопійовано

Крім податку на розкіш, на автомобілі не вводилося ніяких інших нових податків

Оподаткування дорогих автомобілів із щорічною сплатою податку на майно, відповідно до змін до Податкового законодавства, стосується лише 17 тис. 300 автомобілів

Крім податку на розкіш, на автомобілі не вводилося ніяких інших нових податків

«Відповідно до змін до Податкового законодавства розширено застосування податку на майно і передбачено оподаткування дорогих автомобілів та транспортних засобів із щорічною сплатою податку на майно у розмірі 25 тис. грн. Це стосується виключно автомобілів з обсягом двигуна більше 3-х літрів та строком експлуатації до 5-ти роківІнших нових податків щодо оподаткування автомобілів не вводилося», - наголосив заступник Міністра фінансів України Денис Фудашкін під час брифінгу у Будинку Уряду 3 січня.

Він також додав, що оприлюднені і набули чинності зміни до іншого законодавства та Держаний бюджет на 2015 рік.

Урядовець підкреслив, що дане оподаткування стосується всього лише 17 тис. 300 автомобілів, зареєстрованих в Україні, при загальній кількості понад 1,3 млн. автомобілів. «Тобто, оподаткування податком на майно автотранспортних засобів буде стосуватися тільки невеликої кількості автомобілів - 1,3%», - наголосив Денис Фудашкін.

Водночас, за його словами, був скасований податок за першу реєстрацію, база оподаткування якого співпадає з акцизним податком на автотранспортні засоби і відповідним чином був об’єднаний платіж та перераховані акцизні ставки податку з автотранспортних засобів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»