• Посилання скопійовано

Орендодавці подають декларацію по нерухомості до 1 травня

Податківці нагадують, що громадяни - орендодавці повинні надати декларацію по нерухомості до 1 травня 2015 року

Орендодавці подають декларацію по нерухомості до 1 травня

Особливості нарахування (виплати) та оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду визначені статтею 170 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (із змінами та доповненнями).

Якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є суб'єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету є орендодавець.

При цьому  такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені для квартального звітного періоду - протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації.

Крім того, у разі нотаріального посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця.

Нагадуємо, що громадяни - орендодавці повинні надати декларацію до 1 травня 2015 року.

Отримати більш детальну інформацію з питань оподаткування доходів, отриманих від здавання в оренду власного нерухомого майна та  декларування доходів можна в Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях області за місцем проживання. 

Крім того, на офіційному веб-порталі ГУ ДФС в області функціонує спеціальний банер «Декларування доходів громадян 2015», у якому, крім інструктивних та інформаційних матеріалів, розміщені зразок Декларації про майновий стан і доходи та детальна Інструкція щодо її заповнення та додатків до неї.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»