• Посилання скопійовано

Для розрахунку земельного податку застосовуються минулорічні ставки

ДФСУ повідомила, що для плати за землю у 2015 році будуть застосовуватись ставки податку, що діяли до 31 грудня 2014 року

Для розрахунку земельного податку застосовуються минулорічні ставки

ДФСУ у листі від 22.01.2015 р. № 1816/7/99-99-15-03-01-17 розглянула питання щодо справляння місцевих податків і зборів у 2015 році. Серед іншого, йдеться про нарахування на справляння земельного податку.

Так, платники земельного податку у 2015 році обчислюють суми податкових зобов’язань станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого подають податкові декларації з плати за землю із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня 2014 року. У 2015 році податкові зобов’язання з плати за землю визначаються за формою, затвердженою наказом від 30.12.2013 № 865.

Водночас, у 2015 році Держземагентством для проведення індексації нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, інших земель несільськогосподарських угідь визначено коефіцієнт 1,249. Оскільки для визначення розміру плати за землю використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок, землекористувачам необхідно звернутися до територіальних органів Держемагенства України за місцем знаходження земельних ділянок і отримати інформацію про нормативну грошову оцінку таких земельних ділянок.

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку, як і раніше, є договір оренди такої земельної ділянки, але оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства.   

Землекористувачам необхідно звернутися до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та оформити протягом 2015 року право власності або користування.

Зверніть увагу: окремим категоріям землекористувачів скасовано пільги зі сплати земельного податку, тому у них виникає обов’язок нараховувати та сплачувати податок на загальних підставах. Для розрахунку суми земельного податку застосовуються ставки, які діяли до 31 грудня 2014 року.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»