• Посилання скопійовано

Гібридні авто звільнили від ввізного спецмита

Україна вирішила скасувати спеціальну ввізне мито для легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння об'ємом від 1000 куб. см до 2200 куб. см, оснащених гібридною силовою установкою

Гібридні авто звільнили від ввізного спецмита

Україна вирішила скасувати спеціальне ввізне мито для легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння об’ємом від 1 до 2,2 л, оснащених гібридною силовою установкою (електродвигун з приводом на колеса автомобіля), класифікованих за кодами УКТЗЕД 8703 22 10 00 і 8703 23 19 жовтня.

Згідно з повідомленням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі опублікованим в газеті “Урядовий кур’єр” у суботу, таке рішення МКМТ прийняла 12 лютого за результатами перегляду свого рішення від 28 квітня 2012 року, розглянувши інформацію Мінекономрозвитку і торгівлі та позицію вітчизняного виробника.

Комісія прийшла до висновку, що національні інтереси України вимагають незастосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну окремих марок легкових авто з гібридною силовою установкою.

Рішення набуває чинності з дня опублікування повідомлення.

Як повідомлялося, 28 квітня 2012 МКМТ прийняла рішення, яке було оприлюднене тільки 14 березня 2013, про введення спеціального мита на ввезення легкових автомобілів з бензиновими двигунами незалежно від країни походження та імпорту в розмірі 6,46% – з двигунами 1-1, 5 л і 12,95% – для авто з двигунами 1,5-2,2 л.

За оцінкою експертів, спецмита значно змінили розстановку сил на українському ринку і переформатували попит на автомобілі з дизельними двигунами.

У той же час автовиробники відзначали, що введення спецмита поліпшило критичну ситуацію в автопромисловості, дозволило завантажити потужності і почати виробництво нових моделей автомобілів.

За рішенням МКМТ з 14 квітня 2014 розмір мита знижено на третину (до 4,31% для авто з двигунами 1-1,5 л і 8,63% – з двигунами 1,5-2,2 л), а з 14 квітня 2015 мито повинно бути знижена втричі в порівнянні з встановленими спочатку (відповідно до 2,15% і 4,32%).

У той же час українські автоімпортери домагаються повного скасування спецмита, у тому числі з урахуванням сформованої критичної ситуації на авторинку України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»