• Посилання скопійовано

Приватних виконавців хочуть обкласти податками

Законопроектом пропонується розширити перелік суб'єктів оподаткування, які здійснюють незалежну професійну діяльність, новою категорією – приватними виконавцями

Приватних виконавців хочуть обкласти податками

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 2508а "Про внесення зміни до Податкового кодексу України (щодо приватних виконавців)"

Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України для розширення переліку суб'єктів оподаткування, які здійснюють незалежну професійну діяльність, новою категорією – приватними виконавцями.

Зокрема, незалежна професійна діяльність – участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою – підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Дані зміни зумовлені необхідністю правового закріплення категорії приватних виконавців як самозайнятих осіб – платників податку, які провадять незалежну професійну діяльність.

У разі прйняття Закон набере чинності  з 1 березня 2016 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»