• Посилання скопійовано

Як застосовується податкова соціальна пільга працівника ПП

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податків місячного доходу тільки у вигляді заробітної плати і лише за одним місцем його нарахування (виплати)

Як роз'яснили в податковій, платник податків (найманий робітник) подає працедавцю (у тому числі і приватному підприємцю) заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.
Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання працедавцем заяви платника податків про застосування пільги і документів, що підтверджують таке право.
Працедавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податків заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.
При цьому якщо у платника податків виникає право на застосування податкової соціальної пільги з інших підстав, ніж ті, що зазначені у попередній заяві, такий платник повинен подати нову заяву з відповідними підтвердними документами.

На підставі: UBR

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»