• Посилання скопійовано

Податкову знижку на навчання можна отримати до кінця року

ДПСУ повідомляє, що громадяни, які вчаться на платній формі навчання, можуть скористатися правом на отримання податкової знижки

Податкова нагадує, що якщо вартість навчання була сплачена минулого 2011 року, то гроші повернуть у 2012 році після того, як буде подано річну податкову декларацію про майнове становище і доходи до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації в паспорті). Термін подання декларації встановлено до 31 грудня (включно) 2012 року.
До декларації обов'язково слід додати:
1. Копію договору з навчальним закладом про платне отримання середньої професійної або вищої освіти.
2. Копії платіжних документів (квитанції, платіжні доручення тощо), що підтверджують оплату навчання на користь навчальних закладів у 2011 році.
3. Паспорт і копію довідки про присвоєння номера облікової картки платника податків.
4. Довідку про склад сім'ї або свідоцтво про народження у разі, якщо декларацію подають батьки або одне з подружжя.
5. Довідку з навчального закладу про те, з якого і до якого періоду в 2011 році вчилася особа, і про вартість такого навчання в 2011 році.
6. Довідку особи, що подає декларацію, з місця праці про нараховану зарплату і утриманий податок з доходів фізичних осіб за звітний рік.
Також податкова звертає увагу, що право на податкову знижку має лише той, хто отримує заробітну плату. Якщо платник податків не скористався правом на нарахування податкової знижки за підсумками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

На підставі: UBR

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»