• Посилання скопійовано

ДПС роз'яснила, які доходи не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включається сума державної підтримки на будівництво або придбання доступного житла, яка надається платникові податків відповідно до законодавства.

Податкова служба України в листі від 17.08.2012 р. №596/0/51-12/17-1117 зазначила, що державна підтримка, яка реалізується в межах бюджетних програм «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» у вигляді сплати за рахунок державних коштів 30 відсотків вартості житла або у вигляді здешевлення вартості іпотечних кредитів шляхом відшкодування частини відсотків за кредитами, отриманими громадянами, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків.
Крім того, суми витрат платника податків на сплату витрат на будівництво чи придбання доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, і відсотків за ним, відносяться до витрат, дозволених до включення до податкової знижки.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»