• Посилання скопійовано

Довідка про доходи та запит на її отримання надаються у довільній формі

Форму запиту на отримання довідки про доходи фізосіб — підприємців і осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та форму такої довідки законодавством не встановлено

Довідка про доходи та запит на її отримання надаються у довільній формі

Відповідно до ст. 10 Закону України від 13.01.2011 р. № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» кожна особа має право доступу до інформації про неї, яка збирається та зберігається. Розпорядники, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом.

Згідно з п. 1 ст. 20 вищезазначеного Закону розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Фізичні особи — підприємці та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, можуть отримати за письмовим запитом у контролюючих органах за місцем своєї податкової адреси довідку про доходи на підставі поданої податкової декларації.

Запит на отримання довідки про доходи складається у довільній формі, має містити достатню інформацію про особу, яка звертається з запитом, предмет запиту та бути підписаний такою особою.

Форма довідки про доходи, що надається контролюючим органом за запитом фізичної особи — підприємця або фізичної особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, не встановлена та надається у довільній формі. Така довідка видається не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Слід зазначити, що фізичні особи — підприємці, у тому числі ті, які застосовують спрощену систему оподаткування, можуть отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, на підставі поданої декларації за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період.

Фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність, довідка про доходи видається за (річний) податковий (звітний) період на підставі поданої відповідно до ст. 178 Податкового кодексу податкової декларації за результатами звітного року.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»